Over NedZero

Wij zijn NedZero, branchevereniging voor windenergie.

Samen met onze 300 leden maken wij het Nederlandse energiesysteem CO2-vrij.

Team Vereniging Internationalisering Lidmaatschap

Windenergie is nu al de grootste leverancier van elektriciteit in Nederland. Rond 2030 is 75 procent van de stroom uit ons stopcontact afkomstig van windturbines. Samen met zonne-energie en geavanceerde opslagtechnologieën zoals batterijen, perslucht en waterstof kunnen we ons gehele elektriciteitssysteem binnen 10 jaar volledig CO2-vrij maken.

Wij vinden dat niet alleen het elektriciteitssysteem, maar het gehele energiesysteem CO2-vrij moet worden gemaakt. Ook na 2030 gaat de groei van windenergie hard door. Vervoer, gebouwen en met name de industrie schakelen dan grootschalig over op groene stroom.  

Nederland heeft in de twintigste eeuw sterk geprofiteerd van fossiele energie: olie, kolen en gas. De toenemende zorgen over klimaatverandering en milieu-impact heeft duurzame energie van wind en zon een steeds grotere plaats gegeven in onze energiemix. Ook de inval van Rusland in Oekraïne laat zien dat energie van eigen bodem een logische en noodzakelijke keuze is. Windenergie is schoon, goedkoop en geopolitiek verstandig.

Op de Noordzee bouwt Nederland het grootste windmolenpark ter wereld. Onze offshorebedrijven leveren met de grootste schepen en hoogste kranen innovatief werk dat de komende decennia wereldwijd navolging zal krijgen. 

Op land worden momenteel de laatste windmolens van grote parken afgebouwd. Daarmee wordt de landelijke doelstelling van 6000 MW ruimschoots overtroffen. Ook de komende jaren kan en moet wind op land doorgroeien door vervanging van oude parken (repowering) en nieuwe kleinere parken die lokaal energie leveren aan bedrijven, boeren en burgers.  

NedZero vertegenwoordigt de volledige Nederlandse windenergie sector, bestaande uit ontwikkelaars, eigenaren, fabrikanten, (onderhoud)contractors, OEM’s, adviseurs, havenbedrijven, kennisinstellingen en investeerders.

Ontdek de voordelen van het NedZero Lidmaatschap

Meer informatie

Wij zijn NedZero, de branchevereniging voor windenergie.

Arthur van Schendelstraat 600
3511 MJ Utrecht

Contact
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

Inschrijven
Volg ons
Privacyverklaring Disclaimer